Vind i seilene

Med KNS på Ridderdagene Foto Jan Arne Dammen (3)

Handikappet ble igjen på land.

Med spente blikk sto deltagerne forventningsfulle på brygga og speidet, snart var det deres tur. Seilingen og vannaktivitetene under Ridderdagene er veldig populære. Her på Vispen sjøsenter har Skjærviken lokalsamfunnsutvalg lagt forholdene godt til rette for oss alle.

Primus motor for seilingen, Steff Herbern hadde med seg på laget Erik Bryhn, Nicolai Brinchmann, Tulle Kamfjord fra Tønsberg og KNS, Steinar Basberg fra Fredrikstad Seilforening, og ikke minst den gamle ringreven Jostein Stordahl fra Sarpsborg, som kan skilte med bl.a. VM-sølv og bronse i nettopp Sonar, pluss et par OL-plasseringer det står stor respekt av.

Steff og Therese

Therese M Lunner hadde en fin dag på sjøen med Steff Herbern under Ridderdagene på Storedal

– Vårt mål er for så vidt tosidig; å gi en introduksjon til en type friluftsliv og aktivitet som kan utøves av alle og på alle nivåer. Dernest har vi jo et åpenbart mål å kunne rekruttere nye aktører til handicapseiling også på regattanivå. Vårt nye Seilsportsenter på Ulabrand ønsker hjertelig velkommen dem som blir hjulpet inn i vår sfære, for dernest å havne i Lenes trygge hender, sier Steff.

Dette var andre året KNS var representert under Ridderdagene ved Storedal i Østfold. Ridderdagene samler rundt 250 funksjonshemmede til en mengde forskjellige aktiviteter, hvorav noen titall av disse benyttet seg av tilbudet om å bli introdusert til seiling.

Vi går ombord Fot Jan Arne Dammen (19)

Mange fikk gode opplevelse ombord i Soanrbåtene til KNS

– I år som i fjor slepte vi ned 2 Sonarer, og fikk oppleve stor entusiasme og glede blant dem som ble med ut. Det er jo verdt å merke seg at KNS skal avvikle VM for funksjonshemmede i 2017, en oppgave vi påtar oss med glede, forteller Steff Herbern og legger til seiling under Ridderdagene har kommet for å bli!

Av Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene