Tilbakeblikk med filmkanalen

Åsblæsten Foto Jan Arne Dammen (1)Ridderdagene 2015 avviklet under strålende forhold

Dette ble drømmehelgen vi alle hadde drømt om. Værgudene vartet opp med sommervarme og vind i seilene. Sykkelløpet med 4 distanser og velge i hadde rekorddeltagelse. Spesielt hyggelig var det å se døvblinde Harald Vik fra Drammen på setet igjen, nøyaktig på dagen ett år etter sykkelulykken i USA.
Klatreveggen var populær, det samme var fuglekassesnekringen. I tillegg til dette var det laserskyting, ponni- og terapiridning. For de aller minste ble det arrangert skattejakt, en arkeologisk utgraving på feltet.
Søndag ble det vind i seilene nede ved Vispen sjøsenter i Skjærviken. Kongelig Norsk Seilforening (KNS) hadde lånt oss to båter i klassen Sonar, de samme som brukes i Paralympics. Skjærviken lokalsamfunnsutvalg stilte med kanoer og følgebåter og bidro sammen med KNS, Lions og andre frivillige til at dette ble en fantastisk dag.
Ridderdagene kunne også by på speiderleir, friluftsgudstjeneste, kulturaften i amfiteateret og allsang og quiz i storteltet. Med slikt arrangement er sikkerhet viktig og Sarpsborg Røde Kors HK stilte med mannskaper hele helgen. Som i tillegg til beredskapen hadde demonstrasjoner og redningsøvelser.
Hele arrangementet er tuftet på 100% frivillighet.
Nå er jeg innhabil, men dette må være terningkast seks!
Nå er det ett år til neste gang og sett av dagene fra 19. til 21. august 2016.

Her er linker til fem filmer som ble laget disse dagene:

Fra Ridderrittet

Vannaktiviteter fra Ridderdagene

Avisa Valdres om humler fra Ridderdagene

Erling Magnus forteller om sin far
Espen Olsen i HUBRO har laget denne flotte filmen fra seilingen:

Han har filmet med bl.a. drone
Av Jan Arne Dammen

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene