Med trimmede seil

Helgen går mot slutten og nå settes kursen mot Vispen Sjøsenter. Seilingene har blitt et av høydepunktene på søndag, en fin tradisjon som blir satt pris på både av deltagere og vertskap. For femte året var Kongelig Norsk Seilforeningen (KNS) representert under Ridderdagene på Storedal.

_DSC4413

Vi kaster loss

Seilene var trimmet og i rom slør la vi ut fra Vispen Sjøsenter i Skjærviken. Her har Skjærviken lokallagsutvalg gjort en kjempejobb med rensing av stranda for tang og tare. De stiller med kanoer og følgebåter og sammen med Lions og andre frivillige gjorde de dette til en fantastisk dag.
Primus motor for seilingen er Steff Herbern fra KNS og han stiller tradisjonen tro med 2 Sonarbåter. Disse båtene ble brukt av det norske laget i Paralympics i Sydney 2000. Ute på fjorden fikk deltagerne et innblikk i seiling, de fikk prøve seg på kano- og kajakkpadling. Stor stas var det når de fikk bli med og styre følgebåten. Inne på stranda holdt Sarpsborg Røde Kors førstehjelpskurs, i tillegg var det grilling og underholdning og folk koste seg i det fine været.

Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff. Foto Jan Arne

Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff. Foto Jan Arne

Sjøen for alle

Tulle Kamfjord styrte seilerkøen og hun virkelig koste seg da hun så gleden deltagerne viste. Hun informerte om seiletilbudet for funksjonshemmede.
– Nå som dere har fått en introduksjon i seiling håper jeg at noen av dere vil fortsette. Dette er en type aktivitet som kan utøves av alle. Vårt seilsportsenter på Ulabrand ønsker hjertelig velkommen til dem som har lyst til å prøve mer seiling. Bor du andre steder, så ta kontakt med din lokale seilforening, sa Tulle Kamfjord.

_DSC4331

Av Jan Arne Dammen

Kom igjen! Seiling passer alle, sier Beathe Haugen fra Ridderdagene på Storedal. Foto Jan Arne Dammen

Kom igjen! Seiling passer alle, sier Beathe Haugen fra Ridderdagene på Storedal. Foto Jan Arne Dammen

Bildeserie på www.langsveien.no

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene