Personlige seire – Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017 ble en drømmehelg for alle som var med. Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Erling Stordahls Minneritt og 5-årsjubileet til Ridderdagene. Seremonien fant sted i skulpturrommet” Ode til Lyset” på Storedal Kultursenter. Fylkesordfører Ole Haabeth holdt åpningstale, og ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Diane

Fra v. Ingebjørg Guslund, Diane S. Hanisch og fylkesordfører Ole Haabeth sammen med Norges Gardeveteraners Drillkompani under åpningsseremonien.

Og deltagerne kom fra alle steder i Norge og fra alle verdens hjørner: fra Tromsø til Flekke, Sverige, Afghanistan, Thailand, Kambodsja og Nepal, for å nevne noen.

_DSC4417

Pågangsmot

En av de som gjorde inntrykk på oss var Axel Willums Karp fra Asker, nå bosatt i Porsgrunn. For tre år siden ble han utsatt for en alvorlig trafikkulykke og ble lam og i tillegg mistet han taleevnen etter hodeskaden. Axel tjenestegjorde i Hans Majestets Kongens Garde og det var ca. et halvt år etter at han dimitterte at ulykken inntraff. Fra å være en stram gardist til en pleiepasient var stor, men Axel har et pågangsmot som det står respekt av.

Axel Willums Karp Ridderdager

– Jeg måttet lære meg alt på nytt. Som det å gå, sitte, spise, drikke, snakke og ja. Generelt alt vi tar for gitt for å ikke gå i detaljer. Det har blitt mange timer sammen med alt av støtteapparat: leger, pleiere, logopeder, fysio- og ergoterapeuter, forteller han.

Axel takker tiden i HMKG for den styrken han fikk der og familie som har veiledet han gjennom en periode hvor han virkelig har blitt satt på prøve. I tillegg får han ikke fullrost behandlingen på Sunnaas sykehus og Kysthospitalet i Stavern, samt oppfølgingen fra Porsgrunn kommune.
– I Mars i år deltok jeg på Ridderrennet på Beitostølen. Dette ga stor mestring ettersom jeg ikke hadde fått helt kontroll over kneet fordi menisk, korsbånd og leddbånd var blitt ødelagt
og taleevnen var heller ikke like bra på denne tiden, sier han.

Axel Willums Karp Ridderdager

Nå har han satt seg nye mål og ett var å delta på Erling Stordahls Minneritt og Ridderdagene på Storedal. Her var han å se på flere arenaer på sjøen og på hesteryggen i tillegg til tandemsyklingen. En ting er sikkert, Axel kommer vi til å høre mer fra i tiden som kommer, og vi ønsker han lykke til!

Flere aktiviteter

Utenom Erling Stordahls Minneritt var det mange forskjellige aktiviteter slik som malerkurs, skyting med laservåpen, terapiridning, klatring, overnatting i teltleir. Søndagen var viet sjøaktiviteter ved Vispen sjøsenter i Skjærviken med kano- og kajakkpadling og ikke minst seiling som er en av favorittene. Vispen sjøsenter ligger noen få kilometer fra Storedal Kultursenter hvor Ridderdagene holdes hvert år.

Axel Willums Karp Ridderdager

Axel Willums Karp Ridderdager

– Som arrangør, fryder vi oss over innsatsen – teamwork fra alle de frivillige, innsatsen til alle deltagerne, og støtten fra våre sponsorer og samarbeidspartnere. Ridderdagene er basert på hundre prosent frivillighet, og det er takket være disse ildsjelene som gjør det mulig for oss å få dette til, sier prosjektleder Diane S. Hanisch.

Norske Gardeveteraners Drillkompani satte en spiss på åpningsseremonien

Norske Gardeveteraners Drillkompani satte en spiss på åpningsseremonien

ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Axel Willums Karp og ledsager Daniel

Axel Willums Karp og ledsager Daniel

Neste års Ridderdagene går av stabelen fra fredag 31.august til søndag 2.september 2018.

Følg Axel på hans blogg 

Fra Langsveien.no Bildeserie «Fra mørke til lys»

Fra Langsveien.no Bildeserie Erling Stordahls Minneritt

Fra Langsveien.no Bildserie Med trimmede seil

Av Jan Arne Dammen

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene