Vellykkede Ridderdager på Storedal

Ridderdagene på Storedal ble arrangert for aller første gang siste helg i august, og arrangementet ble en stor suksess.  Det startet med en høytidelig og verdig åpningsseremoni ved Erling Stordahls grav med minneord av Diane Hanisch, kransnedleggelse av hans sønn Erling Magnus, og deretter foretok fylkesmannen Anne Enger den offisielle åpningen av Ridderdagene. Ca 90 funksjonshemmede med ledsagere deltok i Ridderrittet – en sykkelløype  som gikk over 2,4 og 24 km – og alle fikk Ridderdagenes medalje. Utover dagen var det et variert friluftsprogram med  Ridderturnering til hest, ridderskole for barn, laserskyting, arkeologisk utgraving, kunstutstilling, grilling og konsert i amfiteateret med Gunnarstorp Musikkorps og solister.  Mange av deltagerne hadde med seg sine familier, og en stor del av disse valgte å bo i Ridderleieren sammen med speiderne. Et av høydepunktene var konserten i amfiteateret med flott sang av bl.a. Erik Andre Hvidsten akkompagnert av Gunnarstorp Musikkorps, duoen Kathrine & John Andre Lium-Netland og Nora Rye (11 år).

Ridderturnering               Ridderturnering på Storedal [2]

Søndag 1. september gikk startskuddet for Friluftslivets uke i Sarpsborg med åpningsarrangementet Friluftslivets Dag på Storedal.  Dagen startet med friluftsgudstjeneste i amfiteateret.  Deretter kunne barna ta del i aktiviteter som leirdueskyting, bueskyting, riding, natursti, arkeologisk utgraving med mer.  Alle koste seg i det fine været.

Arkeologisk utgraving

Her kan du lese mer om Ridderdagene fra lokale media:

Presseomtale SA (PDF-fil)
Presseomtale Demokraten (PDF-fil)
Presseomtale i Fredrikstad:
http://www.f-b.no/nyheter/vellykkede-ridderdager-1.8048870
Innslag fra NRK Østfold  http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-oestfold/dkos03017413/30-08-2013

Skrevet i Uncategorized