Funkisidretten mot nye høyder

Anne Katrine Aas Ridderdagene Foto Jan Arne Dammen

Anne Katrine Aas vil bidra til at flere fra Buskerud, Vestfold og Telemark deltar neste år.

Fra Tromsø i nord til Grimstad i sør har Norges idrettsforbund fagkonsulenter som skal bistå mennesker med funksjonsnedsettelser som ønsker å drive et aktivt liv. Under Ridderdagene på Storedal møtte vi fagkonsulent i idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser, Anne Katrine Aas.
Hennes område er Buskerud, Vestfold og deler av Telemark. Hun forteller at hun tok turen til Ridderdagene for å knytte nye kontakter.

– Jeg ble møtt av blide unger med gule t-skjorter og fargerike BAMA capser! De hoppet i det fargerike hoppeslottet, skøyt med laserpistol i loven, klatra i det høye klatretårnet ute bak loven. Det å se alle forberede seg til sykkelrittet var artig. Det at dere har flere distanser på Ridderrittet, trur jeg er avgjørende for at det er så mange deltakere, sier hun.

I Norges idrettsforbunds (NIF) idrettspolitisk dokument kan vi lese følgende;
”Visjonen ”idrettsglede for alle” skal prege organisasjonsarbeidet og aktivitetspolitikken. Alle skal få utøve idrett ut fra sine ønsker og behov. Norsk idrett skal gjennom aktivitetstilbudet, og de som deltar, gjenspeile mangfoldet i det norske samfunnet. Gleden ved å mestre er viktig for alle. Alle som deltar er like viktige, uansett prestasjonsnivå.”

– Min ambisjon er å bistå til at norsk idrett kan komme nærmere sin visjon. Jeg vil inspirere og motivere idrettslag til å engasjere seg i tilrettelegging for funksjonshemmede, og bidra til at enda flere finner SIN aktivitet i det myldre av idrettslag som finnes i disse 3 fylkene, sier hun.
I høst vil en av hennes viktigste oppgaver være, å oppdatere liste over hvilke idrettslag som har tilbud til ulike grupper av mennesker med funksjonsnedsettelser. Dette er et tidkrevende arbeid, men veldig viktig for at foreldre og foresatte skal kunne finne et tilbud i rimelig nærhet. Jeg håper at jeg kan bidra til at det kommer flere fra Vestfold og Buskerud neste år, avlutter Anne Katrine.
Hun er å treffe på annekatrine.aas@idrettsforbundet.no eller tlf 91 86 90 36.

Av Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene, Uncategorized