Fakkelbærer og prisvinner

Tekst og foto Jan Arne Dammen

????????????????????????????????????

Andreas Bjørnstad og Petter Koch

Fakkelstafetten til Ungdoms OL på Lillehammer har gått sin seiersgang rundt i landet. Fredag 5. februar var den kommet til Drammen, som var eneste stedet den var innom i Buskerud.
Det var svømmeren Andreas Bjørnstad fra Drammen Svømmeklubb som fikk æren av å ha første etappe i fakkelstafetten.

Han gav fakkelen videre til ishockeyspilleren Mabel Endrerud fra Ringerike. Etter seg hadde de hundrevis av fakkelbærere på vei mot Gamle Kirkeplass der OL-ilden ble tent. Øvrige fakkelbærere var Glenn Solberg og Øyvind Lundestad som fikk æren av å tenne fakkelen.

????????????????????????????????????

Ett flott øyeblikk for Andreas

Andreas ble i Drammens Teater hyllet senere på kvelden med to priser på idrettens festaften. Han ble av Drammens Tidenes leser kåret til ”Årets idrettsnavn” i Buskerud. Ikke nok med det, han fikk også fullt fortjent Buskerud Idrettskrets sin innsatspremie.

Andreas har CP (cerebral parese) og i vannet føler han seg mindre handikappet enn på land. Prisen ble delt ut av hans gode venninne og treningskamerat Mina Marie Heyerdal som også har CP.
– Jeg vil takke familien som holder ut med meg hjemme, Drammen svømmeklubb og Drammen Toppidrett. Og vennene mine, uten dem hadde jeg aldri vunnet, sa han i sin takketale til stor applaus.
Andreas har flere norgesrekorder, EM sølv i 2014, VM sølv i 2015 og målet er fortsatt gull i Paralympics 2016 i Rio.

På spørsmål om han har vært på Barnas Ridderuke, svarer han at det har han. -Det var en lærerik uke som jeg ser tilbake på med stor glede, sa han.

????????????????????????????????????

Andreas gir fakkelen til Mabel

Vi har tidligere besøkt disse to ”fiskene” i Drammensbadet

Les talen som rørte alle til tårer.

Lillehammer 2016

 

Tagget med: , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene