Ulf Nilsen hedret med Erling Stordahls ærespris

Det var en overrasket og dyp takknemlig Ulf Nilsen som mottok Erling Stordahls Ærespris på Beitostølen. Gi mannen et stykke natur, og jorden vibrerer i toner, heter det i ett av forslagene. Ulf Nilsen (52) er blind, men regnes som en av landets beste organister. Han kan også se tilbake på 8 Ridderrenn, med sin far som ledsager.

Ulf Nilsen med diplom

Jeg kjenner dyp takknemlighet over at jeg er blitt hedret med en pris som bærer Erlings navn, sier Ulf Nilsen.

– Det er skikkelig stas å ha fått denne prisen. Så uventet, helt ut av det blå! Da jeg var gutt, traff jeg Erling Stordahl flere ganger og fikk både spille for ham og høre ham selv spille. Jeg husker ennå entusiasmen i stemmen hans når vi var sammen og delte ord og toner med hverandre. Jeg kjenner dyp takknemlighet over at jeg er blitt hedret med en pris som bærer Erlings navn, sier Ulf Nilsen.
Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har et halvt års cembalostudium fra Nederland. Sin klaverundervisning fikk han bl.a. hos Ridderveteranen Gunleik Bergrud og senere hos Einar Steen-Nøkleberg. Ulf er en usedvanlig musiker, han ER rett og slett toner i hele kroppen. Gi mannen et klaviatur, en fiolin eller en trestubbe. Det blir uansett musikk. At han har en funksjonshemning kommer så definitivt i annen rekke. Kanskje er det en funksjonsfordel han har, ettersom han både sanser, ser og hører med fingrene og føttene på orgelpedalene.

Daglig jobber han som kantor i Lovisenberg Kirke hvor han har vært i nærmere 20 år.
Som en del av jobben er han huspianist på Cathinka Guldberg-senteret, hvor han er høyt elsket av beboerne. Ulf har ellers mange oppdrag, enten som orgelsolist, fiolinist, ensemblemusiker eller akkompagnatør.

Ulf mestrer alle stilarter og er en improvisator uten sidestykke. Han er kjent som en av Norges fremste organister, men er ikke noe dårligere på piano. Det klassiske repertoaret kjenner han ut og inn, men spiller like gjerne jazz, gospel eller folkemusikk. På konserter kan han forbløffe publikum
med å akkompagnere seg selv på orgelet mens han spiller fiolin.

Hans interesse for og deltakelse i idrett for synshemmede samt hans unike plass i Norsk musikkliv gjør han til en verdig mottaker av Erling Stordahls ærespris.

Av Jan Arne Dammen og Diane S. Hanisch
Foto Stephanie Dietrich

Kriterier:
Fondet «Erling Stordahls ærespris» har som føremål å dele ut stipend til utøvarar som har gjort ein sers god innsats, eller vore serleg aktiv innan idrett, kultur eller kunst lokalt, nasjonalt og /eller internasjonalt. Prisvinnaren skal vera syns -eller rørslehemma og vera aktiv innanfor idrett, kultur eller kunst.

Tidligere mottakere
1995 Cato Zahl Pedersen – 1996 Kjetil Moe – 1997 Anne Margrethe Lund – 1998 Terje Løvaas
1999 Ragnhild Myklebust – 2000 Harald Guldahl – 2001 Anne-Mette Bredahl – 2002 Ikke utdelt – 2003 Magne Lunde – 2004 Tone Gravvold – 2005 Olai Myklebust – 2006 Arne Christensen (Dan) – 2007 Ikke utdelt – 2008 Magna Jenssen – 2009 Karin Endsjø – 2010 Mariann Vestbøstad Martinsen – 2011 Gunleik Bergrud – 2012 Britt Mjaasund Øyen – 2013 Harald Vik – 2014 Ikke utdelt – 2015 Ulf Nilsen

Tagget med: , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene, Uncategorized