Ridderdagene på Storedal tildelt 200 000

Regjeringen opprettet i 2019 en tilskuddsordning til større arrangement for idrett og fysisk aktivitet for personer med funksjonsnedsettelser. Kulturdepartementet har nå delt ut 2,5 millioner kroner fra tilskuddsordningen.

Storedal kultursenter er tildelt 200 000 kroner til Ridderdagene i Skjeberg 21.-23. august 2020. Arrangementet er et lavterskeltilbud som består av bl.a. sykkelløpet Erling Stordahls Minneritt, seiling, kanopadling, hundeløp, klatring, kunstmaling og sosiale aktiviteter. Hovedmålgruppen er barn og unge med funksjonsnedsettelser.

– Dette er det største bidraget vi noen gang har fått og er en stor anerkjennelse av Ridderdagene på Storedal og vårt arbeid for barn og ungdom med funksjonsnedsettelser, sier Diane Hanisch i Ridderdagene.


Tilskuddsordningen skal bidra til at personer med funksjonsnedsetting kan delta på arrangement for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv.

Merket med: , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

Ridderdagene 2018 – en stor familiefest

I strålende vær ble Ridderdagene på Storedal en skikkelig familiefest med om lag 600 besøkende i løpet av denne helgen.

Årets Ridderdager var den 6 i rekken og ble nok en gang en stor suksess. Nytt i år var Dog Run, et sosialt løp med hund. Ikke alle hadde hund, men alle fikk være med da arrangørene stilte med flere hunder. Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Ridderdagene.

Diane, Cathrine Marie Karlsen og ordfører Sindre Martinsen-Evje

Seremonien fant sted ved Erling Stordahls grav, hvor ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje holdt åpningstalen. Diane S. Hanisch ønsket alle velkommen og Cathrine Marie Kristiansen holdt en flott talte på vegne av deltagerne.

I Erling Stordahl Minneritt stilte over 60 deltagere til start med sine ledsagere. Sarpsborg Sykkelklubb bidrar til avviklingen av sykkelrittet. Sikkerhet er viktig, her stilte Lions Skjeberg opp med løypevakter og Sarpsborg Røde Kors var i beredskap.

Lions stilte med bl.a. løypevakter under Ridderdagene 2018.

Etter et vel gjennomført løp, ventet flere morsomme aktiviteter på Storedal Kultursenter. Den tidligere verdensmesteren i frisbee Sune Wentzel stilte som instruktør og lærte bort mange tricks.

I tillegg ble det snekret fuglekasser og skjold. Humlebolet til Bodvar Sonstad fra Beitostølen Humleklubb tiltrakk seg oppmerksomhet. Her fikk man lære om humlenes liv. Morsomt var også trugeløp med innlagte poster. Noen prøvde seg med malerpenselen på malerkurset til Helle Waraas. Klatretårnet var trekkplaster og fra Tromsø kom Grete Kongsbakk som er Norges eneste svaksynte klatreinstruktør, som hadde ansvaret her.

Hundeshowet til Marianne Elise Methi med hundene Vega og Kanutten var utrulig morsomt. De hoppet tau og danset etter svingende rytmer. Høydepunktet var vel når Vega startet med hjerte-lungeredning og munn til munn metoden på Marianne.

Vinir Vikinglag hadde slått leir på Storedal denne helgen og hvilket herlig liv de skapte. Det blir vel gjerne slik når riddere og vikinger møtes.

EKT Rideskole og husdyrpark fra Oslo var som vanlig på plass med sine hester. Til tider var køen lang av forventningsfulle deltagere som fikk sin første ridetur.

EKT Rideskole og husdyrpark er et fast innslag under Ridderdagene. Her er det hestene Api og Messi med instruktørene Veronica, Kaja G., Kaja T., Maria og Bjørn Magne.

Nede på fjorden var to sonarbåtene rigget og Steff Herbern og hans seilervenner sørget for at deltagerne fikk en uforglemmelig dag på sjøen. Igjen på brygga sto noen rullestoler. «I båten er vi alle like, handikappet setter vi igjen på brygga,» sier Steff.

Superlativene haglet da deltagerne takket for seg på søndag. «Vi synes Ridderdagene er det flotteste arrangement vi noen gang har vært på. FLOTT tilbud av ulike aktiviteter, veldig bra tilrettelagt. Kan ikke få fullrost disse dagene vi fikk oppleve,» var et tilbakemeldingene.


– Det er ikke mulig å gjennomføre Ridderdagene uten dyktige frivillige og trofaste samarbeidspartnere. Ca.40 frivillige sørger for at arrangementet gjennomføres profesjonelt og prikkfritt. Studenter fra United World College (UWC) i Fjaler på Vestlandet er til stor hjelp under hele arrangementet, sier prosjektleder Diane S. Hanisch fornøyd.

Ridderdagene 2019 arrangeres 23. til 25 august.

Bilder og mer info på Ridderdagene på Storedal FB side 

Ridderdagene 2018

Ridderdagene 2018

Ridderdagene 2018

Ridderdagene 2018

Ridderdagene 2018

Ridderdagene 2018

Ridderdagene 2018

Ridderdagene på Vispen

Ridderdagene på Vispen

Ridderdagene på Vispen

Ridderdagene på Vispen

Ridderdagene på Vispen

Ridderdagene på Vispen

Ridderdagene på Vispen

Ridderdagene på Vispen

Av Jan Arne Dammen

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

Ridderdagene inspirerer til fysisk aktivitet

På vegne av deltagerne holdt Cathrine Marie Kristiansen en hilsningstale, hvor hun understreket at Ridderdagene på Storedal har blitt en tradisjon.

Ridderdagene 2018

– Jeg fikk vite om arrangementet ved en tilfeldighet da jeg lyttet til Østfold Lydavis. Her var det et intervju med Diane, som fortalte om Ridderdagene på Storedal. Jeg ble så begeistret at jeg meldte på pappa og meg samme dag. Vi koste oss så på arrangementet i fjor at vi bestemte oss, allerede i bilen på vei hjem, at vi skulle komme tilbake neste år, sa Cathrine.

Hun fortalte at etter Ridderdagene 2017 fikk hun ny tandemsykkel og en kajakk. Det blir spennende å høre hva Ridderdagene 2018 vil føre til. Dog Run og triksing gav mersmak sa hun og hunden til Cathrine kommer helt sikkert til å få det mye moro i tiden som kommer.


– Arrangementet ga meg både ny energi, mestringsfølelse og ny inspirasjon til å drive med friluftsaktiviteter. Og ikke minst, jeg møtte mange hyggelige mennesker, avsluttet hun til stor applaus.

Diane, Cathrine Marie Kristiansen og ordfører Sindre Martinsen-Evje

Flere bilder fra hele helgen på vår Facebook side.

Av Jan Arne Dammen

Merket med: , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

Nytt og rikholdig program

Ridderdagene på Storedal har i år et stort og rikholdig program med nye og morsomme aktiviteter.

Fredag 31. aug.
Storedal Kultursenter Kl. 17.00-20.00 Ankomst deltagere for innkvartering i teltleir
Kl. 19.00-20.00 Servering av lapskaus i lavvoen
Fest og sprell med Vinir Vikinglag

Norske Gardeveteraners Drillkompani vil også i år være til stede under åpningsseremonien

Lørdag 1. sept.
Storedal Kultursenter Kl. 08.00 Flaggheising
Kl. 08.30 «Grønn frokost» i lavvo for de som overnatter i teltleiren
Fra kl. 09.30 Registrering og utlevering av startnummer
Kl. 11.45 Åpning av Ridderdagene med bl.a. Norske Gardeveteraners Drill- Kompani.
Kl. 12.30 Start Erling Stordahls Minneritt – 5 km, 10 km, 20 og 40 km
Kl. 12.30 – 16.30 Terapiridning, vikingleir med vikingaktiviteter, skyting med laservåpen, «arkeologisk utgraving» for barn, klatrevegg, gå på truger, snekring av fuglekasser, lag ditt eget ridderskjold og lanse. Malerkurs for barn, «levende» humlebol
Kl. 14.00 -16.00 Røde Kors – lær førstehjelp og prøv selv i teltet, for alle aldre
Kl. 16.00: Informasjon om DogRun i kulturhuset v/Roy Storli og Geir Jarle Bjørneng
Kl. 16.30 Informasjon om seiling og vannaktiviteter i kulturhuset v/ Steff Herbern
Kl. 17.00 Grilling
Kl. 18.30 Klovneshow med Brødrene Konk
Kl. 19.30 Hundeshow v/ Marianne Methi og hunden Vega – fra «Norske Talenter»
Kl. 20.00 Underholdning i lavvoen
Transport til hotellet for dem som bor der, og som ikke har egen bil

Søndag 2. sept. Vispen Sjøsenter
Kl. 08.00 Flaggheising
Kl. 08.30 Frokost i lavvo for de som overnatter i teltleiren
Fra kl. 09.30 Avreise fra Storedal til Vispen Sjøsenter
Kl. 10.00 – 15.00 Seiling, padling og kubbestabling m.m.
Kl. 11.00-14.00: DogRun – et sosialt turløp med hunden i fokus
Kl. 12.00 Grilling.
Kl. 12.00 – 14.00 Røde Kors – lær førstehjelp og sikkerhet ved vann og redning
Kl. 15:00 Slutt for i år!

Det tas forbehold om endringer i programmet. Salg av kaffe, vafler, mat og drikke på lørdag og
Thai-mat på søndag

Programmet kan lastes ned her:

DAGSPROGRAM (pdf)

BROSJYREN for 2018

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

VOM Dogrun Ridderdagene 2018

Vom og Hundemat har i mange år vært engasjert i Ridderrennet på Beitostølen. Og i år blir det også Dogrun på Ridderdagene på Storedal.

– Det fantastiske er at dette arrangementet er åpent for alle. En helg med sykling, seiling, skyting, klatring etc. Så har du barn, med eller uten funksjonshemninger, så bli med. Å delta her er verdifullt for alle, sier daglig leder i Vom og Hundemat Roy Storli som brenner for dette arrangementet.

For alle

Søndag 2. september går startskuddet fra Vispen for VOM Dogrun Ridderdagene. Den 3 km lange løypa går i Oldtidsparken i Skjærviken og er fremkommelig både for syns- og bevegelseshemmede og blir uten tidtaking. For de som vil konkurrere på tid vil det bli to runder i løypa.
– Alle deltagere får en spesialdesignet skjorte som bevis på at de støtter Ridderdagene og det blir kjøttboller til hunden, sier Roy Storli.

Hundeshow

Det er gratis for deltagerne på Ridderdagene, for andre startene er det kr. 200.- for voksne og kr 60.- for barn, der overskuddet går til Ridderdagene på Storedal.
– De som ikke har hund og har lyst til å være med i Dogrun, er det muligheter for det da Dogrun stiller med hund og ledsager. Vi får et hundeshow med Marianne og Vega fra Norske talenter og konferansier er Kim Daniel Sannes fra Hotell Cæsar, forteller Roy Storli, som utfordrer Sarpsborg og Fredrikstad: Hvilken by mobiliserer flest Dogrunnere til Ridderdagene på Storedal?

Starttider

Starten for de som løper på tid (2 runder) er klokken 11.00
Mosjonsklassen starter når det passer dem mellom 11.00 og 14.00

Mer info på Dogrun.no  og på Facebook

Å delta her er verdifullt for alle, sier daglig leder i Vom og Hundemat Roy Storli

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

TUBFRIM sponser Ridderdagene – Kast ikke brukte frimerker

– Frimerkebruken går ned, Posten Norge legger ned kontorene, frimerkebutikker forsvinner, samlere går ut på dato, men TUBFRIM står på!  TUBFRIM er en av de faste sponsorene for Ridderdagene på Storedal, noe vi er veldig takknemlig for, sier Ingebjørg Guslund på Storedal Kultursenter.

Daglig mottar vi hundrevis av brev med frimerker fra skoler, bedrifter, privatpersoner, stat og kommuner. TUBFRIM vil gjerne rette en STOR TAKK til alle som samler frimerker for oss. Uten Dere ville vi ikke kunne dele ut så store midler hvert år, sier daglig leder Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen

Daglig mottar vi hundrevis av brev med frimerker fra skoler, bedrifter, privatpersoner, stat og kommuner. TUBFRIM vil gjerne rette en STOR TAKK til alle som samler frimerker for oss. Uten Dere ville vi ikke kunne dele ut så store midler hvert år, sier daglig leder Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen

Delte ut kr 650.000,-

TUBFRIM har i snart 90 år har samlet inn brukte frimerker, prospektkort og telekort. Dette videreselges til frimerkehandlere, privatpersoner og samlere i Norge og mange andre land. I 2017 delte TUBFRIM ut 650.000,- kroner til helse- og trivselsfremmende tiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barn og unge i Norge, og til bekjempelse av tuberkulose. Hvor Ridderdagene på Storedal var en av de heldige som fikk støtte.

Kast ikke brukte frimerker

TUBFRIM trenger all den hjelp de kan få. Det er viktigere enn noen gang å ta vare på frimerker og sende de til TUBFRIM, Postboks 1, 3541 Nesbyen. Den største konkurrenten for TUBFRIM er SØPPELKASSEN. Kast ikke brukte frimerker.
– Vi er nå midt inne i den viktige frimerkesesongen, og vårt store håp er at frimerkene fortsatt skal strømme inn til oss her på Nesbyen. Daglig mottar vi hundrevis av brev med frimerker fra skoler, bedrifter, privatpersoner, stat og kommuner. TUBFRIM vil gjerne rette en STOR TAKK til alle som samler frimerker for oss. Uten Dere ville vi ikke kunne dele ut så store midler hvert år, sier daglig leder Kåre Myro.

Vi er nå midt inne i den viktige frimerkesesongen, og vårt store håp er at frimerkene fortsatt skal strømme inn til oss her på Nesbyen, sier Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen

Vi er nå midt inne i den viktige frimerkesesongen, og vårt store håp er at frimerkene fortsatt skal strømme inn til oss her på Nesbyen, sier Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen

Mer enn frimerker

I tillegg til frimerker, samler TUBFRIM inn alle typer kort, så som julekort, stedkort og prospektkort, brukte og ubrukte. Innsamlingskasser er plassert ut på Servicetorg i 350 av landets kommuner for å forenkle innsending.

I butikken på Nesbyen og i vår nettbutikk vil man finne spennende frimerkesamlinger som vi har fått, enten fra dødsbo eller fra frimerkesamlere som har avsluttet samlingen, forteller Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen

I butikken på Nesbyen og i vår nettbutikk vil man finne spennende frimerkesamlinger som vi har fått, enten fra dødsbo eller fra frimerkesamlere som har avsluttet samlingen, forteller Kåre Myro. Foto Jan Arne Dammen

Med skulpturen "Ode til lyset" i bakgrunnen er noen av «verdens fineste dugnadsgjeng» samlet. Foto Jan Arne Dammen

Send brukte frimerker etc. til TUBFRIM, Postboks 1, 3541 Nesbyen, oppfordrer dugnadsgjengen på Ridderdagene. Foto Jan Arne Dammen

TUBFRIM eies av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Send brukte frimerker etc. til TUBFRIM, Postboks 1, 3541 Nesbyen.

www.tubfrim.no

TUBFRIM går motstrøms – åpner frimerkebutikk

Av Jan Arne Dammen

Merket med: , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

Prinsesse Märtha Louise fylte år – feiret med gaveutdeling

Prinsesse Märtha Louises Fond ble opprettet 15. september 1972, året da Märtha fylte ett år, med en grunnkapital på 75 000 kroner. Avkastningen av fondets kapital brukes til å støtte tiltak i Norge til hjelp for barn med funksjonshemming. Tildeling av midler skjer på Prinsesse Märtha Louises fødselsdag, 22. september, og samlet årlig tildeling ligger normalt på ca. 500.000 kroner.

High five

Ridderdagene en av de heldige

I år mottok fondet 82 søknader og 54 søkere fikk tildelt midler, der Ridderdagene på Storedal ved Storedal Kultursenter er en av de heldige.
– Vi er strålende fornøyd ved at vi er tildelt midler fra prinsessens fond, samtidig som det er en stor inspirasjon for oss. Ridderdagene på Storedal ble første gang arrangert i 2012 og vi hadde femårsjubileum i år, med et stort program. Vi fikk bl.a. besøk av Norske Gardeveteraners Drilltropp og vi fikk se forestillingen «Ode til lyset» med Bjørn Skagestad i hovedrollen, sier prosjektleder Diane S. Hanisch, som legger til at Ridderdagene 2018 går av stabelen fra 31. august til 3. september.

Daværende generalsekretær i Ridderrennet sammen med prinsesse Märtha Louise i 2007 Foto Jan Arne Dammen

Daværende generalsekretær Diane S. Hanisch i Ridderrennet sammen med prinsesse Märtha Louise i 2007 Foto Jan Arne Dammen

Fondet

Tildelinger fra fondet skal gå til tiltak til hjelp og glede for barn med funksjonshemming under 16 år, helst i regi av organisasjoner og institusjoner. Det legges vekt på at midlene skal komme barna direkte til gode og ikke brukes til å dekke vanlige driftsutgifter. Fondet gir bidrag til å dekke behov som det ikke er en oppgave for stat eller kommune å bevilge midler til, slik som aktivitetsdager og sosialt samvær. Bidrag ytes normalt ikke til enkeltpersoner.

Styret behanlet i år 82 søknader hvor 54 søkere fikk tildelt midler. Foto Cathrine Wessel, Det kongelige hoff.

Styret behanlet i år 82 søknader hvor 54 søkere fikk tildelt midler. Foto Cathrine Wessel, Det kongelige hoff.

Styret

Fondets styre oppnevnes av Hennes Majestet Dronning Sonja, og ledes av Prinsesse Märtha Louise. I tillegg til Prinsessen, sitter advokat Kristine Ryssdal, avdelingssjef Karin Liabø, rådgiver Ole Jacob Sunde i styret. Administrasjonen utføres av Ordenskanselliet, og kansellisjef Mette Tverli er fondets daglige leder. Fondet har også en rådgivende komité som består av seniorrådgiver Anders Smith, forbundsleder Nils Erik Ness og seniorrådgiver Hanne Ramstad Jensen.

Ridderdagene 2017

Prinsesse Märtha Louise, foto Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Prinsesse Märtha Louise, foto Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Av Jan Arne Dammen

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

Personlige seire – Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017 ble en drømmehelg for alle som var med. Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Erling Stordahls Minneritt og 5-årsjubileet til Ridderdagene. Seremonien fant sted i skulpturrommet” Ode til Lyset” på Storedal Kultursenter. Fylkesordfører Ole Haabeth holdt åpningstale, og ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Diane

Fra v. Ingebjørg Guslund, Diane S. Hanisch og fylkesordfører Ole Haabeth sammen med Norges Gardeveteraners Drillkompani under åpningsseremonien.

Og deltagerne kom fra alle steder i Norge og fra alle verdens hjørner: fra Tromsø til Flekke, Sverige, Afghanistan, Thailand, Kambodsja og Nepal, for å nevne noen.

_DSC4417

Pågangsmot

En av de som gjorde inntrykk på oss var Axel Willums Karp fra Asker, nå bosatt i Porsgrunn. For tre år siden ble han utsatt for en alvorlig trafikkulykke og ble lam og i tillegg mistet han taleevnen etter hodeskaden. Axel tjenestegjorde i Hans Majestets Kongens Garde og det var ca. et halvt år etter at han dimitterte at ulykken inntraff. Fra å være en stram gardist til en pleiepasient var stor, men Axel har et pågangsmot som det står respekt av.

Axel Willums Karp Ridderdager

– Jeg måttet lære meg alt på nytt. Som det å gå, sitte, spise, drikke, snakke og ja. Generelt alt vi tar for gitt for å ikke gå i detaljer. Det har blitt mange timer sammen med alt av støtteapparat: leger, pleiere, logopeder, fysio- og ergoterapeuter, forteller han.

Axel takker tiden i HMKG for den styrken han fikk der og familie som har veiledet han gjennom en periode hvor han virkelig har blitt satt på prøve. I tillegg får han ikke fullrost behandlingen på Sunnaas sykehus og Kysthospitalet i Stavern, samt oppfølgingen fra Porsgrunn kommune.
– I Mars i år deltok jeg på Ridderrennet på Beitostølen. Dette ga stor mestring ettersom jeg ikke hadde fått helt kontroll over kneet fordi menisk, korsbånd og leddbånd var blitt ødelagt
og taleevnen var heller ikke like bra på denne tiden, sier han.

Axel Willums Karp Ridderdager

Nå har han satt seg nye mål og ett var å delta på Erling Stordahls Minneritt og Ridderdagene på Storedal. Her var han å se på flere arenaer på sjøen og på hesteryggen i tillegg til tandemsyklingen. En ting er sikkert, Axel kommer vi til å høre mer fra i tiden som kommer, og vi ønsker han lykke til!

Flere aktiviteter

Utenom Erling Stordahls Minneritt var det mange forskjellige aktiviteter slik som malerkurs, skyting med laservåpen, terapiridning, klatring, overnatting i teltleir. Søndagen var viet sjøaktiviteter ved Vispen sjøsenter i Skjærviken med kano- og kajakkpadling og ikke minst seiling som er en av favorittene. Vispen sjøsenter ligger noen få kilometer fra Storedal Kultursenter hvor Ridderdagene holdes hvert år.

Axel Willums Karp Ridderdager

Axel Willums Karp Ridderdager

– Som arrangør, fryder vi oss over innsatsen – teamwork fra alle de frivillige, innsatsen til alle deltagerne, og støtten fra våre sponsorer og samarbeidspartnere. Ridderdagene er basert på hundre prosent frivillighet, og det er takket være disse ildsjelene som gjør det mulig for oss å få dette til, sier prosjektleder Diane S. Hanisch.

Norske Gardeveteraners Drillkompani satte en spiss på åpningsseremonien

Norske Gardeveteraners Drillkompani satte en spiss på åpningsseremonien

ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Axel Willums Karp og ledsager Daniel

Axel Willums Karp og ledsager Daniel

Neste års Ridderdagene går av stabelen fra fredag 31.august til søndag 2.september 2018.

Følg Axel på hans blogg 

Fra Langsveien.no Bildeserie «Fra mørke til lys»

Fra Langsveien.no Bildeserie Erling Stordahls Minneritt

Fra Langsveien.no Bildserie Med trimmede seil

Av Jan Arne Dammen

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

Konsert – Quiz og Klovneshow

Etter en fin dag på sykkelsetet, på hesteryggen, i snekkerverkstedet, med malerpensel, på skytebanen, i klatreveggen, på truger og på Tahirlekene, så var det tid for underholdningen. Her ble det som vanlig Quiz, stemningsfull konsert med Trond Granlund og klovneshow med Brødrene Konk som virkelig fikk åpnet latterdøren.

7

2

1

6

8

9

3

Alle foto Helle Wårås

 

 

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene

Med trimmede seil

Helgen går mot slutten og nå settes kursen mot Vispen Sjøsenter. Seilingene har blitt et av høydepunktene på søndag, en fin tradisjon som blir satt pris på både av deltagere og vertskap. For femte året var Kongelig Norsk Seilforeningen (KNS) representert under Ridderdagene på Storedal.

_DSC4413

Vi kaster loss

Seilene var trimmet og i rom slør la vi ut fra Vispen Sjøsenter i Skjærviken. Her har Skjærviken lokallagsutvalg gjort en kjempejobb med rensing av stranda for tang og tare. De stiller med kanoer og følgebåter og sammen med Lions og andre frivillige gjorde de dette til en fantastisk dag.
Primus motor for seilingen er Steff Herbern fra KNS og han stiller tradisjonen tro med 2 Sonarbåter. Disse båtene ble brukt av det norske laget i Paralympics i Sydney 2000. Ute på fjorden fikk deltagerne et innblikk i seiling, de fikk prøve seg på kano- og kajakkpadling. Stor stas var det når de fikk bli med og styre følgebåten. Inne på stranda holdt Sarpsborg Røde Kors førstehjelpskurs, i tillegg var det grilling og underholdning og folk koste seg i det fine været.

Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff. Foto Jan Arne

Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff. Foto Jan Arne

Sjøen for alle

Tulle Kamfjord styrte seilerkøen og hun virkelig koste seg da hun så gleden deltagerne viste. Hun informerte om seiletilbudet for funksjonshemmede.
– Nå som dere har fått en introduksjon i seiling håper jeg at noen av dere vil fortsette. Dette er en type aktivitet som kan utøves av alle. Vårt seilsportsenter på Ulabrand ønsker hjertelig velkommen til dem som har lyst til å prøve mer seiling. Bor du andre steder, så ta kontakt med din lokale seilforening, sa Tulle Kamfjord.

_DSC4331

Av Jan Arne Dammen

Kom igjen! Seiling passer alle, sier Beathe Haugen fra Ridderdagene på Storedal. Foto Jan Arne Dammen

Kom igjen! Seiling passer alle, sier Beathe Haugen fra Ridderdagene på Storedal. Foto Jan Arne Dammen

Bildeserie på www.langsveien.no

Merket med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Skrevet i Ridderdagene