Ridderdagene 2016 – The Best Games Ever

Av Jan Arne Dammen

Etter tale av Prosjektleder Diane S. Hanisch og sang av koret Viva Voce ble Ridderdagene på Storedal 2016 åpnet av fylkesordfører Ole Haabeth. Studentorkesteret Åsblæst’n var tidlig på plass og det ble stemning fra første stund. Når værgudene vartet opp med flott sykkelvær og god vind i seilene på søndag ble det en drømmehelg i Østfold.

Prosjektleder Diane S. Hanisch og fylkesordfører Ole Haabeth omkranset av studentorkesteret Åsblæst’n . Foto Jan Arne Dammen

Prosjektleder Diane S. Hanisch og fylkesordfører Ole Haabeth omkranset av studentorkesteret Åsblæst’n . Foto Jan Arne Dammen

Dette er fjerde året Ridderdagene på Storedal ble arrangert. Deltakerne kommer igjen og har med seg nye venner, som gjør at deltagerantallet stiger. Utenom Erling Stordahls Minneritt var det en rekke forskjellige aktiviteter å være med på. Malerkurset som kunstmaler Helle Wårås ledet var populært, i tillegg var det skyting med laservåpen, klatring, snekring av fuglekasser, kubbestabling, yoga, terapiridning, og ikke minst seiling og overnatting i lavvo/telt. For de aller minste ble det arrangert skattejakt, en arkeologisk utgraving på feltet.

Kunstmaler Helle Wårås og Sarah Tegler. Foto Jan Arne Dammen

Kunstmaler Helle Wårås og Sarah Tegler. Foto Jan Arne Dammen

I Erling Stordahls Minneritt var det fire distanser, 40km, 20 km, 10 km og 5 km som var den største gruppa. Sarpsborg Sykleklubb og Lions stilte med løypemannskap og vakter, og bidro til at dette ble en flott opplevelse uten noen form av uheldige opplevelser langs veien for syklistene.

Sarpsborg Sykleklubb og Lions stilte med løypemannskap og vakter. Foto Jan Arne Dammen

Sarpsborg Sykleklubb og Lions stilte med løypemannskap og vakter. Foto Jan Arne Dammen

Lørdag kveld kom regnet og konserten til operasanger Trond Gudevold ble flyttet inn i lavvoen. Søndag var godværet igjen på plass og med sol og vind i seilene ble det en strålende dag på Vispen sjøsenter i Skjærviken. Kongelig Norsk Seilforening (KNS) stilte med mannskap og to båter i klassen Sonar, de samme som brukes i Paralympics. Skjærviken lokalsamfunnsutvalg stilte med kanoer.

I Erling Stordahls Minneritt var det fire distanser Foto Jan Arne Dammen

I Erling Stordahls Minneritt var det fire distanser Foto Jan Arne Dammen

40 speidere fra Borg Speidergruppe og studenter fra UWC drev teltleiren og bidro også på mange andre områder. Sikkerhet er viktig og Sarpsborg Røde Kors HK stilte med mannskaper hele helgen. Som i tillegg til beredskapen hadde demonstrasjoner og kurs i førstehjelp.

Vi kan ikke ha det trivligere Foto Jan Arne Dammen

Vi kan ikke ha det triveligere Foto Jan Arne Dammen

Tahirlekene var også et av aktivitetene, her fikk deltagerne prøve seg i ulike roller, som blind og som ledsager. Den ene med bind for øynene ble ledsaget og loset gjennom løypa, som inneholdt forskjellige øvelser som sekkehopp, balansering, ballkast, løp og trekking av tømmerstokk. Etterpå byttet de roller.

Tahirlekene 2016 Foto Jan Arne Dammen

Tahirlekene 2016 Foto Jan Arne Dammen

– Kort fortalt bygger grunnverdiene i Tahirlekene på sosialisering, aktivitet, samarbeid, ledsagerrollen og antimobbing, forteller eks politimannen og vennen Vidar Bøe.

Tahir og VIdar Bøe fornøyde etter Erling Stordahls Minneløp Foto Jan Arne Dammen

Tahir og VIdar Bøe fornøyde etter Erling Stordahls Minneløp Foto Jan Arne Dammen

Ridderdagene på Storedal er en aktivitetshelg for barn, unge og familier, med eller uten funksjonshemming. Og en videreføring av Erling Stordahls filosofi om økt livskvalitet gjennom friluftsliv, kultur og natur. Hele arrangementet er tuftet på 100% frivillighet.

Kano og kajakkpadlingen var også populært Foto Jan Arne Dammen

Kano og kajakkpadlingen var også populært Foto Jan Arne Dammen

– Her på Storedal Kultursenter der Ridderdagene på Storedal arrangeres fryder vi oss over innsatsen som blir gitt. Erling Stordahl inspirerte til teamwork og gjennom dette realiserte han sine prosjekter. Ridderdagene er basert på hundre prosent frivillighet. Med så mange ildsjeler som bidrar så får vi det til, sier prosjektleder Diane S. Hanisch.

Primus motor for seilingen Steff Herbern og Diane S. Hanisch Foto Jan Arne Dammen

Primus motor for seilingen Steff Herbern og Diane S. Hanisch Foto Jan Arne Dammen

Flere bilder og artikler på vår FB side

Vind i seilene under Ridderdagene 2016 Foto Jan Arne Dammen

Vind i seilene under Ridderdagene 2016 Foto Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene