Prinsesse Märtha Louise fylte år – feiret med gaveutdeling

Prinsesse Märtha Louise, foto Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Prinsesse Märtha Louises Fond ble opprettet 15. september 1972, året da Märtha fylte ett år, med en grunnkapital på 75 000 kroner. Avkastningen av fondets kapital brukes til å støtte tiltak i Norge til hjelp for barn med funksjonshemming. Tildeling av midler skjer på Prinsesse Märtha Louises fødselsdag, 22. september, og samlet årlig tildeling ligger normalt på ca. 500.000 kroner.

High five

Ridderdagene en av de heldige

I år mottok fondet 82 søknader og 54 søkere fikk tildelt midler, der Ridderdagene på Storedal ved Storedal Kultursenter er en av de heldige.
– Vi er strålende fornøyd ved at vi er tildelt midler fra prinsessens fond, samtidig som det er en stor inspirasjon for oss. Ridderdagene på Storedal ble første gang arrangert i 2012 og vi hadde femårsjubileum i år, med et stort program. Vi fikk bl.a. besøk av Norske Gardeveteraners Drilltropp og vi fikk se forestillingen «Ode til lyset» med Bjørn Skagestad i hovedrollen, sier prosjektleder Diane S. Hanisch, som legger til at Ridderdagene 2018 går av stabelen fra 31. august til 3. september.

Daværende generalsekretær i Ridderrennet sammen med prinsesse Märtha Louise i 2007 Foto Jan Arne Dammen

Daværende generalsekretær Diane S. Hanisch i Ridderrennet sammen med prinsesse Märtha Louise i 2007 Foto Jan Arne Dammen

Fondet

Tildelinger fra fondet skal gå til tiltak til hjelp og glede for barn med funksjonshemming under 16 år, helst i regi av organisasjoner og institusjoner. Det legges vekt på at midlene skal komme barna direkte til gode og ikke brukes til å dekke vanlige driftsutgifter. Fondet gir bidrag til å dekke behov som det ikke er en oppgave for stat eller kommune å bevilge midler til, slik som aktivitetsdager og sosialt samvær. Bidrag ytes normalt ikke til enkeltpersoner.

Styret behanlet i år 82 søknader hvor 54 søkere fikk tildelt midler. Foto Cathrine Wessel, Det kongelige hoff.

Styret behanlet i år 82 søknader hvor 54 søkere fikk tildelt midler. Foto Cathrine Wessel, Det kongelige hoff.

Styret

Fondets styre oppnevnes av Hennes Majestet Dronning Sonja, og ledes av Prinsesse Märtha Louise. I tillegg til Prinsessen, sitter advokat Kristine Ryssdal, avdelingssjef Karin Liabø, rådgiver Ole Jacob Sunde i styret. Administrasjonen utføres av Ordenskanselliet, og kansellisjef Mette Tverli er fondets daglige leder. Fondet har også en rådgivende komité som består av seniorrådgiver Anders Smith, forbundsleder Nils Erik Ness og seniorrådgiver Hanne Ramstad Jensen.

Ridderdagene 2017

Prinsesse Märtha Louise, foto Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Prinsesse Märtha Louise, foto Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Ridderdagene 2017

Av Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Personlige seire – Ridderdagene 2017

Axel Willums Karp og ledsager Daniel

Ridderdagene 2017 ble en drømmehelg for alle som var med. Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Erling Stordahls Minneritt og 5-årsjubileet til Ridderdagene. Seremonien fant sted i skulpturrommet” Ode til Lyset” på Storedal Kultursenter. Fylkesordfører Ole Haabeth holdt åpningstale, og ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Diane

Fra v. Ingebjørg Guslund, Diane S. Hanisch og fylkesordfører Ole Haabeth sammen med Norges Gardeveteraners Drillkompani under åpningsseremonien.

Og deltagerne kom fra alle steder i Norge og fra alle verdens hjørner: fra Tromsø til Flekke, Sverige, Afghanistan, Thailand, Kambodsja og Nepal, for å nevne noen.

_DSC4417

Pågangsmot

En av de som gjorde inntrykk på oss var Axel Willums Karp fra Asker, nå bosatt i Porsgrunn. For tre år siden ble han utsatt for en alvorlig trafikkulykke og ble lam og i tillegg mistet han taleevnen etter hodeskaden. Axel tjenestegjorde i Hans Majestets Kongens Garde og det var ca. et halvt år etter at han dimitterte at ulykken inntraff. Fra å være en stram gardist til en pleiepasient var stor, men Axel har et pågangsmot som det står respekt av.

Axel Willums Karp Ridderdager

– Jeg måttet lære meg alt på nytt. Som det å gå, sitte, spise, drikke, snakke og ja. Generelt alt vi tar for gitt for å ikke gå i detaljer. Det har blitt mange timer sammen med alt av støtteapparat: leger, pleiere, logopeder, fysio- og ergoterapeuter, forteller han.

Axel takker tiden i HMKG for den styrken han fikk der og familie som har veiledet han gjennom en periode hvor han virkelig har blitt satt på prøve. I tillegg får han ikke fullrost behandlingen på Sunnaas sykehus og Kysthospitalet i Stavern, samt oppfølgingen fra Porsgrunn kommune.
– I Mars i år deltok jeg på Ridderrennet på Beitostølen. Dette ga stor mestring ettersom jeg ikke hadde fått helt kontroll over kneet fordi menisk, korsbånd og leddbånd var blitt ødelagt
og taleevnen var heller ikke like bra på denne tiden, sier han.

Axel Willums Karp Ridderdager

Nå har han satt seg nye mål og ett var å delta på Erling Stordahls Minneritt og Ridderdagene på Storedal. Her var han å se på flere arenaer på sjøen og på hesteryggen i tillegg til tandemsyklingen. En ting er sikkert, Axel kommer vi til å høre mer fra i tiden som kommer, og vi ønsker han lykke til!

Flere aktiviteter

Utenom Erling Stordahls Minneritt var det mange forskjellige aktiviteter slik som malerkurs, skyting med laservåpen, terapiridning, klatring, overnatting i teltleir. Søndagen var viet sjøaktiviteter ved Vispen sjøsenter i Skjærviken med kano- og kajakkpadling og ikke minst seiling som er en av favorittene. Vispen sjøsenter ligger noen få kilometer fra Storedal Kultursenter hvor Ridderdagene holdes hvert år.

Axel Willums Karp Ridderdager

Axel Willums Karp Ridderdager

– Som arrangør, fryder vi oss over innsatsen – teamwork fra alle de frivillige, innsatsen til alle deltagerne, og støtten fra våre sponsorer og samarbeidspartnere. Ridderdagene er basert på hundre prosent frivillighet, og det er takket være disse ildsjelene som gjør det mulig for oss å få dette til, sier prosjektleder Diane S. Hanisch.

Norske Gardeveteraners Drillkompani satte en spiss på åpningsseremonien

Norske Gardeveteraners Drillkompani satte en spiss på åpningsseremonien

ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Ordfører i Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å klippe snoren som markerte starten på Erling Stordahls Minneritt 2017.

Axel Willums Karp og ledsager Daniel

Axel Willums Karp og ledsager Daniel

Neste års Ridderdagene går av stabelen fra fredag 31.august til søndag 2.september 2018.

Følg Axel på hans blogg 

Fra Langsveien.no Bildeserie «Fra mørke til lys»

Fra Langsveien.no Bildeserie Erling Stordahls Minneritt

Fra Langsveien.no Bildserie Med trimmede seil

Av Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Konsert – Quiz og Klovneshow

7

Etter en fin dag på sykkelsetet, på hesteryggen, i snekkerverkstedet, med malerpensel, på skytebanen, i klatreveggen, på truger og på Tahirlekene, så var det tid for underholdningen. Her ble det som vanlig Quiz, stemningsfull konsert med Trond Granlund og klovneshow med Brødrene Konk som virkelig fikk åpnet latterdøren.

7

2

1

6

8

9

3

Alle foto Helle Wårås

 

 

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Med trimmede seil

Kom igjen! Seiling passer alle, sier Beathe Haugen fra Ridderdagene på Storedal. Foto Jan Arne Dammen

Helgen går mot slutten og nå settes kursen mot Vispen Sjøsenter. Seilingene har blitt et av høydepunktene på søndag, en fin tradisjon som blir satt pris på både av deltagere og vertskap. For femte året var Kongelig Norsk Seilforeningen (KNS) representert under Ridderdagene på Storedal.

_DSC4413

Vi kaster loss

Seilene var trimmet og i rom slør la vi ut fra Vispen Sjøsenter i Skjærviken. Her har Skjærviken lokallagsutvalg gjort en kjempejobb med rensing av stranda for tang og tare. De stiller med kanoer og følgebåter og sammen med Lions og andre frivillige gjorde de dette til en fantastisk dag.
Primus motor for seilingen er Steff Herbern fra KNS og han stiller tradisjonen tro med 2 Sonarbåter. Disse båtene ble brukt av det norske laget i Paralympics i Sydney 2000. Ute på fjorden fikk deltagerne et innblikk i seiling, de fikk prøve seg på kano- og kajakkpadling. Stor stas var det når de fikk bli med og styre følgebåten. Inne på stranda holdt Sarpsborg Røde Kors førstehjelpskurs, i tillegg var det grilling og underholdning og folk koste seg i det fine været.

Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff. Foto Jan Arne

Chris-Arne, Daniel, Axel og Steff. Foto Jan Arne

Sjøen for alle

Tulle Kamfjord styrte seilerkøen og hun virkelig koste seg da hun så gleden deltagerne viste. Hun informerte om seiletilbudet for funksjonshemmede.
– Nå som dere har fått en introduksjon i seiling håper jeg at noen av dere vil fortsette. Dette er en type aktivitet som kan utøves av alle. Vårt seilsportsenter på Ulabrand ønsker hjertelig velkommen til dem som har lyst til å prøve mer seiling. Bor du andre steder, så ta kontakt med din lokale seilforening, sa Tulle Kamfjord.

_DSC4331

Av Jan Arne Dammen

Kom igjen! Seiling passer alle, sier Beathe Haugen fra Ridderdagene på Storedal. Foto Jan Arne Dammen

Kom igjen! Seiling passer alle, sier Beathe Haugen fra Ridderdagene på Storedal. Foto Jan Arne Dammen

Bildeserie på www.langsveien.no

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Åpning med presisjon – Erling Stordahls Minneritt 2017

_DSC4118

_DSC3980Norske Gardeveteraners Drillkompani sørget for en stilfull åpning av Erling Stordahls Minneritt og 5-årsjubileet til Ridderdagene på Storedal lørdag 2.september. Seremonien fant sted i skulpturrommet” Ode til Lyset” på Storedal Kultursenter. Prosjektleder Diane S. Hanisch ønsket alle velkommen med ordene; Ridderdagene er for alle, enten du har en funksjonsnedsettelse eller ikke.

_DSC4001

For alle
– Vi ønsker under Ridderdagene å fremme fysisk aktivitet for alle. Vi ønsker å fremme kunnskap og kultur for alle. Og ikke minst, vi ønsker å fremme gode og trygge sosiale sammenkomster for alle, sa hun.
Anne Mette Bredal talte på vegne av deltagerne før fylkesordfører Ole Haabeth stod for den offisielle åpningen.

_DSC4021

Vi er like
– Åpningen av Ridderdagene på Storedal er noe av det hyggeligste jeg gjør som fylkesordfører. Det er en opplevelse hver gang å se den gleden som utfolder seg i disse dagene. Jeg er stolt av det Erling Stordahl etablerte her og som videreføres på en slik flott måte. Det er mange arrangementer både innen idrett og kultur i vårt fylke, men for mange av dere som her, er det ikke flust med tilbud. Takk skal dere ha. Ridderdagene er med på å øke forståelsen for og respekten for den enkelte. For på tross av forskjeller er vi like alle sammen, sa fylkesordfører Ole Haabeth før ønsket lykke til med arrangementet.

_DSC4166

Gir aldri opp
Dermed var Ridderdagene 2017 i gang med Erling Stordahls Minneritt der 70 deltagere stilte på start. Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen Evje fikk æren av å sende feltet av gårde. Langs Østfolds veier ble det vist stor idrett og en innsatsvilje det står respekt av. Som start nr. 17 Sigurd Martinius Julian Jacobsen som veltet, ble påkjørt av en annen sykkel.
– Jeg gir aldri opp, mamma, sa han.

_DSC4162

Flere aktiviteter
Etter at deltagerne var kommet i mål var det et vell av aktiviteter å prøve seg på. Klatring, terapiridning, malekurs, arkeologisk utgraving, lære om humlenes liv av Bodvar Sonstad, laserskyting, førstehjelpskurs med Røde Kors, snekring av fuglekasser og lage sitt eget våpenskjold. Dagen ble avsluttet med grilling, konsert med Trond Granlund og klovneshow med Brødrene Konk.

Chris og Sindre

Chris og Sindre har reist helt fra Tromsø for å delta på Erling Stordahls Minneløp på Ridderdagene på Storedal.

_DSC4118

Bildeserie i denne artikkelen

Les artikkelen fra Norges Cykleforbund

Av Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Fra mørke til lys – en magisk kveld

Fra mørke til lys (7)

Kveldsola skinte på Storedal Kultursenter under åpningen av Ridderdagenes 5-års jubileum og ca. 300 personer fikk en magisk kveld.

Fra mørke til lys (6)

Storedal Kultursenter har et av Norges vakreste uteamfier. I disse vakre historiske omgivelsene fikk vi oppleve forestillingen «Fra mørke til lys» med Bjørn Skagestad. Stykket som er basert på Erling Stordahls egen tekster og hans hørespill «Fra mørke til lys» som er nå er sett av over 700 personer. Det var en varm og fin hyllest til livsfilosofen, gründeren, musikeren og mannen Erling Stordahl. Som den unge Erling Stordahl som ble blind da han var 13 år, spilte Oliver Bredholt. Forteller var Guro Skottene og lyddisigener var Jonas Bjerketvedt. Lydkulissene var helt rå og både seende og blinde ble dratt inn i historien.

Fra mørke til lys (5)
«Jeg trodde en gang at jeg var alene om å være annerledes. Jeg var ikke blind, jeg var heller ikke seende, jeg var noe midt imellom. Ingenting helt. Men jeg kjempet for å tilhøre den verden, det liv, hvor det å se føltes viktigere enn alt. Viktigere enn å tenke, viktigere enn å føle. Ja, kanskje viktigere enn å leve. I alle fall oppleve. Jeg kjempet for å være normal fordi jeg var redd for å være annerledes. Normal bare som en betegnelse for noe som var alminnelig, men ikke alltid riktig. Jeg ville se, men synet gikk nådeløst tilbake. Snart skimtet jeg bare lys og mørke.»
Stor takk til Torill Stokkan som var initiativtakeren til «Fra mørke til lys».

Fra mørke til lys (16)
Etter forestillingen ble det en vakker seremoni ved Erling Stordahls grav der Erling Magnus fortalte litt om sin far, før deltagere og publikum la ned røde roser.

Fra mørke til lys (7)

 

Av Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Kanongjengen til Ridderdagene

Med skulpturen "Ode til lyset" i bakgrunnen er noen av «verdens fineste dugnadsgjeng» samlet. Foto Jan Arne Dammen

Ridderdagene på Storedal setter pris på alle sine frivillige som legger ned mye arbeid for at andre skal få gode opplevelser. I Ridderdagenes femårige historie har det blitt en tradisjon å tildele «Ridderkanonen» hvert år til noen av dem. I spissen for dette står ildsjelen Johan Rørvik. Under planleggingsmøtet på Storedal Kultursenter i mai 2017 var det Siri Syvrud, Vidar Bøe, Jacob Bonnevie og Sigurd Dalen som fikk en fortjent kanon.

Fra v. Jacob Bonnevie, Siri Syvrud, Sigurd Dahlen og Vidar Bøe, Foto Jan Arne Dammen

Fra v. Jacob Bonnevie, Siri Syvrud, Sigurd Dahlen og Vidar Bøe, Foto Jan Arne Dammen

Tidligere kanonmottakere

Disse har tidligere mottatt kanonen: Diane S. Hanisch, Arne Kristiansen, Elise T. Nore, Jan Arne Dammen, Terje Porsmyr, Speiderne, Steff Herbern, Erik Brynh, Røde Kors, Erling Magnus Stordahl, Knut André Haugen, Erik Lind, Ingebjørg Guslund, Heidi Torstensen, Hans Broen og Bodil Buraas.
– Til årets arrangement har det meldt seg over 40 frivillige som trår til der det trengs. Vi er nå godt i gang med planleggingen og med «verdens fineste dugnadsgjeng» som stiller opp, er det en bare en fryd, sier prosjektleder Diane S. Hanisch.

Med skulpturen "Ode til lyset" i bakgrunnen er noen av «verdens fineste dugnadsgjeng» samlet. Foto Jan Arne Dammen

Med skulpturen «Ode til lyset» i bakgrunnen er noen av «verdens fineste dugnadsgjeng» samlet. Foto Jan Arne Dammen

 

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

40.000.- i gave til nye tandemsykler

Diane S. Hanisch og Ingebjørg Guslund med gavesjekken Foto Jan Arne Dammen

Gleden var stor på Storedal Kultursenter da de mottok 40.000.- kroner fra Sparebankstiftelsen DnB til innkjøp av nye tandemsykler til Ridderdagene.

– Tandemsyklene er bestilt og vil være på plass i god tid før Erling Stordahls Minneritt. Rittet som arrangeres under Ridderdagene på Storedal første helgen i september, forteller Ingebjørg Guslund ved Storedal Kultursenter.

Diane S. Hanisch og Ingebjørg Guslund har bestilt nye sykler. Foto Jan Arne Dammen

Diane S. Hanisch og Ingebjørg Guslund har bestilt nye sykler. Foto Jan Arne Dammen

Femårsjubileum

I år er det femte gangen sykkelrittet og Ridderdagene arrangeres. Dette er en helg med aktiviteter tilpasset både funksjonsfriske og deltakere med funksjonsnedsettelse. Noen av aktivitetene er seiling, terapiriding, Tahirlekene, laserskyting, trugeløp og speiderleir. Åpningen i år blir spesiell med teaterforestillingen «Fra mørke til lys» med Bjørn Skagestad i hovedrollen i Norges vakreste amfiteater.
– Erling Stordahls Minneritt er et av arrangementets høydepunkt. Med flere tandemsykler blir det mulig for flere synshemmede å delta, sier Diane S. Hanisch som ønsker alle velkommen til Storedal og Ridderdagene 2017.

Sparebankstiftelsen

Sparebankstiftelsen DnB eier rundt 9 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter.
«Vi utløser gode krefter» er deres visjon. Stiftelsen ønsker å bidra til et samfunn med flere skapende, aktive og ansvarsbevisste mennesker, og støtter særlig prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og som gir et positivt bidrag til barn og unge. Sparebankstiftelsen DNB ble opprettet av Gjensidige NOR Sparebank i 2002, og har siden starten tildelt omlag 4 milliarder kroner til allmennyttige formål.

Av Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Fra mørke til lys med Bjørn Skagestad

Skuespiller Bjørn Skagestad til Storedal

Premieren på «Fra mørke til lys» vil finne sted i et av Norges vakreste uteamfier, på Storedal Kultursenter, 24. august 2017 kl. 19.00. En forestilling som formidler og «fornemmer» livsfilosofen, gründeren, musikeren og mannen Erling Stordahl (1923 -1994).

– Vi har nå den store glede av å informere om at det er en av Norges store skuespillere; Bjørn Skagestad, fra Nationaltheatret i Oslo, som skal gi oss opplevelsen av Erling Stordahl, hans liv, tanker og filosofi. Dette da i samspill med nåtidig lyddesign av Jonas Bjerketvedt – og tidligere tiders «stemmer» fra Snorre – og hørespillet, som Erling Stordahl selv forfattet, også kalt «Fra mørke til lys», forteller Ingebjørg Guslund fra Stiftelsen Storedal Kultursenter.

Storedal Kultursenter har et av Norges vakreste uteamfier. Her med Trond Grudevold. Foto Jan Arne Dammen

Storedal Kultursenter har et av Norges vakreste uteamfier. Her med Trond Grudevold. Foto Jan Arne Dammen

Storedal Kultursenter ble skapt for at synshemmede skulle få oppleve naturen, plantene, luktene og lydene. Erling Stordahl ble blind som 13-åring, og dedikerte store deler av sitt voksne liv til å bevise at funksjonshemmingen ikke er et hinder, men en mulighet for livsutfoldelse.

«FRA MØRKE TIL LYS» i amfiet på Storedal Kultursenter
En varm, var og vakker hyllest til mannen, gründeren, musikeren
og livsfilosofen Erling Stordahl.

Torsdag 24. august PREMIERE kl. 19:00
Fredag 25. august FORESTILLING kl. 19:00
Lørdag 26. august FORESTILLING kl. 19:00
Søndag 27. august FORESTILLING kl. 19:00
Fredag 1. september FORESTILLING kl. 19.00

Tekst: Erling Stordahl og Snorre Sturlasson
Skuespiller: Bjørn Skagestad
Regi og bearbeidelse: Karl Erik Solgård
Lyd-design: Jonas Bjerketvedt
Ide: Torill Stokkan og Karl Erik Solgård
Ansvarlig for oppsetningen er Stiftelsen Storedal Kultursenter.

Skuespiller Bjørn Skagestad til Storedal

Skuespiller Bjørn Skagestad til Storedal

Forestillingen støttes av Sarpsborg kommune, Østfold fylkeskommune, Beitostølen Helsesportsenter, Lions, Østfoldmuseene, Fritt Ord, Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk, AOF Østfold, LO, Norges Blindeforbund og Ridderdagene på Storedal.

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene

Ridderdagene 2016 – The Best Games Ever

Vind i seilene under Ridderdagene 2016 Foto Jan Arne Dammen

Av Jan Arne Dammen

Etter tale av Prosjektleder Diane S. Hanisch og sang av koret Viva Voce ble Ridderdagene på Storedal 2016 åpnet av fylkesordfører Ole Haabeth. Studentorkesteret Åsblæst’n var tidlig på plass og det ble stemning fra første stund. Når værgudene vartet opp med flott sykkelvær og god vind i seilene på søndag ble det en drømmehelg i Østfold.

Prosjektleder Diane S. Hanisch og fylkesordfører Ole Haabeth omkranset av studentorkesteret Åsblæst’n . Foto Jan Arne Dammen

Prosjektleder Diane S. Hanisch og fylkesordfører Ole Haabeth omkranset av studentorkesteret Åsblæst’n . Foto Jan Arne Dammen

Dette er fjerde året Ridderdagene på Storedal ble arrangert. Deltakerne kommer igjen og har med seg nye venner, som gjør at deltagerantallet stiger. Utenom Erling Stordahls Minneritt var det en rekke forskjellige aktiviteter å være med på. Malerkurset som kunstmaler Helle Wårås ledet var populært, i tillegg var det skyting med laservåpen, klatring, snekring av fuglekasser, kubbestabling, yoga, terapiridning, og ikke minst seiling og overnatting i lavvo/telt. For de aller minste ble det arrangert skattejakt, en arkeologisk utgraving på feltet.

Kunstmaler Helle Wårås og Sarah Tegler. Foto Jan Arne Dammen

Kunstmaler Helle Wårås og Sarah Tegler. Foto Jan Arne Dammen

I Erling Stordahls Minneritt var det fire distanser, 40km, 20 km, 10 km og 5 km som var den største gruppa. Sarpsborg Sykleklubb og Lions stilte med løypemannskap og vakter, og bidro til at dette ble en flott opplevelse uten noen form av uheldige opplevelser langs veien for syklistene.

Sarpsborg Sykleklubb og Lions stilte med løypemannskap og vakter. Foto Jan Arne Dammen

Sarpsborg Sykleklubb og Lions stilte med løypemannskap og vakter. Foto Jan Arne Dammen

Lørdag kveld kom regnet og konserten til operasanger Trond Gudevold ble flyttet inn i lavvoen. Søndag var godværet igjen på plass og med sol og vind i seilene ble det en strålende dag på Vispen sjøsenter i Skjærviken. Kongelig Norsk Seilforening (KNS) stilte med mannskap og to båter i klassen Sonar, de samme som brukes i Paralympics. Skjærviken lokalsamfunnsutvalg stilte med kanoer.

I Erling Stordahls Minneritt var det fire distanser Foto Jan Arne Dammen

I Erling Stordahls Minneritt var det fire distanser Foto Jan Arne Dammen

40 speidere fra Borg Speidergruppe og studenter fra UWC drev teltleiren og bidro også på mange andre områder. Sikkerhet er viktig og Sarpsborg Røde Kors HK stilte med mannskaper hele helgen. Som i tillegg til beredskapen hadde demonstrasjoner og kurs i førstehjelp.

Vi kan ikke ha det trivligere Foto Jan Arne Dammen

Vi kan ikke ha det triveligere Foto Jan Arne Dammen

Tahirlekene var også et av aktivitetene, her fikk deltagerne prøve seg i ulike roller, som blind og som ledsager. Den ene med bind for øynene ble ledsaget og loset gjennom løypa, som inneholdt forskjellige øvelser som sekkehopp, balansering, ballkast, løp og trekking av tømmerstokk. Etterpå byttet de roller.

Tahirlekene 2016 Foto Jan Arne Dammen

Tahirlekene 2016 Foto Jan Arne Dammen

– Kort fortalt bygger grunnverdiene i Tahirlekene på sosialisering, aktivitet, samarbeid, ledsagerrollen og antimobbing, forteller eks politimannen og vennen Vidar Bøe.

Tahir og VIdar Bøe fornøyde etter Erling Stordahls Minneløp Foto Jan Arne Dammen

Tahir og VIdar Bøe fornøyde etter Erling Stordahls Minneløp Foto Jan Arne Dammen

Ridderdagene på Storedal er en aktivitetshelg for barn, unge og familier, med eller uten funksjonshemming. Og en videreføring av Erling Stordahls filosofi om økt livskvalitet gjennom friluftsliv, kultur og natur. Hele arrangementet er tuftet på 100% frivillighet.

Kano og kajakkpadlingen var også populært Foto Jan Arne Dammen

Kano og kajakkpadlingen var også populært Foto Jan Arne Dammen

– Her på Storedal Kultursenter der Ridderdagene på Storedal arrangeres fryder vi oss over innsatsen som blir gitt. Erling Stordahl inspirerte til teamwork og gjennom dette realiserte han sine prosjekter. Ridderdagene er basert på hundre prosent frivillighet. Med så mange ildsjeler som bidrar så får vi det til, sier prosjektleder Diane S. Hanisch.

Primus motor for seilingen Steff Herbern og Diane S. Hanisch Foto Jan Arne Dammen

Primus motor for seilingen Steff Herbern og Diane S. Hanisch Foto Jan Arne Dammen

Flere bilder og artikler på vår FB side

Vind i seilene under Ridderdagene 2016 Foto Jan Arne Dammen

Vind i seilene under Ridderdagene 2016 Foto Jan Arne Dammen

Tagget med: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Postet i Ridderdagene